Overslaan en naar de inhoud gaan

De oester

- Onderscheidende vlakke & ronde schelp -

De oester

WAAR GEKWEEKT?

De Dutch Imperial Oysters (Ostrea Edulis) wordt gekweekt en gevist op de Grevelingen. De Grevelingen staat bekend als het grootste zoutwatermeer van Europa. Sinds 2003, is het een “Natura 2000”-gebied en hierdoor beschermd door de Nederlandse overheid. Dit maakt het tot een van Europa’s schoonste en meest voedselrijke broedgebieden.

Welke oesters zijn beschikbaar? 

Benelux

  • Kwaliteit
  • 6/0+
  • 6/0
  • 5/0
  • 4/0
  • 3/0
  • 2/0
  • Grootte
  • 110+ gram
  • 90-110 gram
  • 80-90 gram
  • 70-80 gram
  • 60-70 gram
  • 50-60 gram

Internationaal 

  • Kwaliteit
  • 000000 
  • 00000
  • 0000
  • 000
  • 00
  • 0
  • Grootte
  • 150+ gram
  • 130-150 gram
  • 110-130 gram
  • 90-110 gram
  • 70-90 gram
  • 50-70 gram

HOE TE HERKENNEN?

De Dutch Imperial Oysters is te herkennen aan zijn platte, ronde schelp. De Dutch Imperial Oysters heeft van nature een verfijnde smaak waardoor het eigenlijk zonde is om deze oester onder de gril te leggen. Daarom worden ze vrijwel altijd rauw gegeten.